Još nekoliko dana do zatvaranja konkursa za plaćeno stažiranje u sklopu programa „Žene u energetici“

Women in energy Žene u energetici
FOTO: Astrit Ibrahimi

Milenijumska fondacija Kosova (MFK) je pre nekoliko nedelja objavila drugi krug konkursa za pozicije plaćenog stažiranja u sektoru energetike, u sklopu programa „Žene u energetici“. Među pozicijama koje se traže su asistent za javnu upravu, istraživač, inženjer, asistent za životnu sredinu, a prednost će imati žene i devojke iz srpske zajednice na Kosovu, ili čiji je srpski maternji jezik.

Konkurs za ove pozicije je otvoren do 8. novembra, a pravo da se prijave na konkurs imaju sve devojke i žene koje su na poslednjim godinama studija ili koje su nedavno diplomirale i nisu imale mogućnost da steknu profesionalno iskustvo.

Stažisti se traže za projekat vredan 20 miliona, SEEK, čiji je cilj ulaganje u modifikaciju efikasnosti radi smanjenja potrošnje energije u domaćinstvima i obezbeđivanje grantova za žene preduzetnice u energetskom sektoru, kao i za Zeleni projekat poslovnog koledža IBCM.

Za više informacija o kriterijumima i procesu konkurisanja, posetite sledeće linkove: https://millenniumkosovo.org/sr/we_internship/kako-se-prijaviti/ i https://millenniumkosovo.org/sr/we_internship/kriterijumi/, ili putem mejla na adresu womeninenergy@millenniumkosovo.org.

Program stažiranja je deo aktivnosti za koju je izdvojeno 1,45 miliona evra koja je nazvana Women in Energy (Žene u energetici), a koji se odvija preko Milennium Challenge Corporation (MCC). Cilj ovog programa je povećanje zainteresovanosti žena o mogućnostima koje nudi energetski sektor, obezbeđivanje plaćenog stažiranja i obuke u cilju razvijanja tehničkih kapaciteta žena, kako bi bile kvalifikovane i spremne za tržište energetskog sektora na Kosovu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.