Još jedna sporna osoba u Kancelariji za Kosovo i Metohiju

(Tekst je izvorno preuzet)

Da li je nekadašnji lider ultradesničarskog pokreta "1389", Miša Vacić, zaista zaposlen u Vladi Srbije? Dok direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju te tvrdnje demantuje, Vacić se drži svoje priče. Međutim, ispostavlja se da on nije jedina sporna ličnost koja se povezuje sa ovom vladinom kancelarijom.

Savetnik u Vladi Srbije ili hvalisavac bez pokrića? Čovek koga bivši vođa pokreta 1389, po sopstvenim tvrdnjama, savetuje, kaže – u pitanju je kleveta.

"Kada neko nema čime da vas napada nakon tri godine mukotrpnog rada i četiri godine borbe u pregovorima, onda se bavi izmišljotinama i glupostima," kaže Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vacić nije želeo pred kamere N1 jer, kako navodi, još nema odobrenje od svojih pretpostavljenih da govori za medije. Na pitanje ko su mu pretpostavljeni, odgovara da bi najbolje bilo da pitamo Premijera, koji kaže da će uskoro objaviti svoja saznanja o ovom slučaju.

Video prilog pogledajte OVDE


Pročitajte još:

Bivši lider pokreta 1389 savetnik u Vladi Srbije, Đurić demantuje

"Kada budem znao, reći ću vam i jedno i drugo. Ej, ljudi, pogledajte, neki koji su mi govorili o ugroženosti institucija, uništili su naše institucije. Pa nije ih uništio Miša Vacić. Bez obzira na to što ne znam ni da li radi, ni da li ne radi," rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Međutim, pored šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju u zvaničnim pregovorima s Prištinom, pre nekoliko nedelja, našla se još jedna sporna ličnost.

Danilo Bobić, bivši aktivista Demokratske stranke, ukazao je na čoveka kojeg je na snimcima iz Brisela prepoznao kao svog napadača.

Slučaj prebijanja i kidnapovanja Bobića pre tri godine, tokom izborne kampanje tapka u mestu, jer čovek koji je prisustvovao diplomatskom dogovoru s Prištinom o pravosuđu, za srpsko pravosuđe je godinama van domašaja.

"U vezi s vašim zahtevom koji je 1.12.2016. godine dostavljen ovom Tužilaštvu elektronskom poštom, obaveštavamo vas da Z.M. nije saslušan, te da se isti prema podacima kojima raspolaže ovo Tužilaštvo nije nalazio na adresi prebivališta. Takođe vas obaveštavamo da su u postupku sprovedene dokazne radnje," navodi se u saopštenju Tužilaštva.

"Najjednostavnije rečeno – to je neverovatno. Da čovek koji je, s jedne strane, nedostupan našim pravosudnim organima i policiji, u drugom smislu opet zastupa tu istu državu kojoj nije dostupan," kaže Bobić.

Zorana Milojevića je, inače, u aprilu, dva dana pred izbore, funkcioner SPS-a, Novica Tončev, označio kao šefa specijalnih batinaških odreda SNS. U javnosti se pominje i kao član Izvršnog odbora te stranke i njen poverenik za Kosovo i Metohiju, koji je više puta fotografisan u društvu Premijera.

Vučić: "Ne znam ni o kome govorite…"

N1: Poznatiji kao Zelja. I da li je tačno da je član Izvršnog odbora SNS-a?

"Znam jednog Zelju koji je član SNS-a, ali ne znam šta bi radio u Vladi, niti sam to video," odgovara  Premijer.

Kako je moguće da Tužilaštvo tri godine ne može da sasluša osumnjičenog? Stručnjaci kažu – jedna je opcija da se krije, ali, ukoliko je u pitanju neko ko je eksponiran u javnosti – verovatniji je drugi scenario.

"Policija može da nekog ne želi da pronađe, ili da Tužilaštvu ne želi da dostavi podatke o nekome. To su najčešće ljudi koji uživaju određenu vrstu zaštite unutar same policije i to je nešto što je povezano s korupcijom i što, takođe, predstavlja krivično delo od strane onih koji su dužni da izvrše naloge tužilaštva a namerno to ne čine," objašnjava advokat Vladimir Beljanski.

Sve to za čoveka, koji kaže da još oseća posledice prebijanja, ukazuje samo na jedno.

"Prosto, počnete da sumnjate u ceo sistem kom mi pripadamo," poručuje Bobić.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.