Još jedna optužnica na Kosovu za ISIS

Građanin uklanja grafit sa zastavom Islamske države u gradiću u Indoneziji, FOTO: TEMPO/Ahmad Rafiq

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je danas optužnicu protiv još jedne osobe, nakon što je prethodno objavljeno da je i sedma žena za poslednjih mesec dana optužena za učešće u terorističkoj grupi.

Ovog puta u pitanju je muškarac A.K. koji se tereti da je juna 2014, sa prištinskog aerodroma, otputovao u Gaizentep, u Tursku odakle se prebacio u Raku gde se pridružio ISIS-u kao član „bataljona Abu Musab Zarqawi“ da bi se godinu dana kasnije – 2015. prebacio u „bataljon Umarhattab“ u Damasku.

Tokom boravka u Siriji, A.K. je zadobio povrede tokom napada ISIS-a na vojni aerodrom „Al-damay“ kada je nagazio na minu i proveo u bolnici četiri meseca. Uhapsile su ga još pre dve godine Sirijske demokratske snage da bi na Kosovo bio deportovan 19. aprila ove godine.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je danas optužnicu protiv A.M-Z. zbog „organizovanja i učešća u terorističkoj grupi“, O tome čitajte u „Optužnica i protiv sedme žene zbog pridruživanja Al-Nusri i ISIS-u“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.