Još jedna medalja za Srbiju: Laslo Šuranji osvojio srebro u streljaštvu

Foto: Imago Sports

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju Srbija ima još jednu medalju. Srebro je u disciplini 50 metara puška trostav osvojio strelac Laslo Šuranji.

Laslo Šuranji je u ovoj disciplini rekorder i postavivši rekord 2016. on je i osvojio zlato na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Sada srpski strelac nije uspeo da odbrani zlato jer je od njega bio bolji takmičar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdula Sultan Alarjani.

KoSSevOvo je druga medalja za srpske strelce u Tokiju, pošto je prethodno Dragan Ristić došao do zlata u disciplini vazdušna puška 10 metara miks.

Prethodbno, medalje Srbiji doneli su paraolimpijci – srebrnu Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Borislava Perić-Jankković i Nada Matić, bronzanu u stonom tenisu.

On je imao na kraju 453,6 krugova, dok je Laslo imao svega 0,7 krugova manje. On je završio sa 452,9 krugova. Alarjani je imao inače rezultat za samo 0,1 krug slabiji od Šuranjijevog paraolimpijskog rekorda.

Laslo je inače bio vodeći posle prva dva stava. Da bi u trećem Alarjani u trećoj seriji napravio razliku, a zatim i u četvrtoj.

Bronzu je osvojio takmičar iz Južne Koreje Jong Đip Šim sa 442,2 kruga.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.