Još jedan šampion Slagalice sa Severa Kosova: Pobedio bez ijednog poraza

Nedavno smo pisali o pobedni našeg sugrađanina Miloša Timotijevića, ali je manje medijski zapaženo prošla prošlogodišnja pobeda još jednog našeg sugrađanina sa Severa Kosova. To je Milan Vukadinović, iz Leposavića, pobedik prethodnog106. ciklusa kultnog televizijskog kviza Radio-telezije Srbije “Slagalica”. Da uspeh bude još veći, ovaj skromni mladić stigao je do pobede bez ijednog poraza.

“Kao što se ni Rim nije izgradio za jedan dan, tako se ni svo znanje sveta ne može popiti preko noći” – toga je i te kako svestan apsolvent Filozofskog fakulteta, odseka za istoriju beogradskog univerziteta.

“Za mene lično pobeda u Slagalici predstavljala je dobrodošlu promenu u ovom stadijumu života, najviše zato što je otvorila vrata za poznanstva sa određenim ljudima bez kojih bih bio puno siromašniji,“ kaže Milan u razgovoru za KoSSev.

Milan je oduvek imao želju da se prijavli za najpoznatiji srpski kviz, ali je i duže vreme imao strah usled treme od javnog nastupa.

Kako je prebrodio tremu?

„To dugujem svom dugogodišnjem drugu Stanku, on je bio inicijator,“ kaže Milan.

Cilj mu je, na samom početku bio, kaže kroz smeh, da se „ne obruka potpuno a da se vrati kući s više-manje neokrnjenim ponosom”.

„Ali kada je završena ta početna emisija i pritisak treme koliko-toliko popustio, želja za igrom je, kako su emisije išle svojim tokom, rasla sve više,“ dodaje.

Omiljena igra, a ujedno i ona koja mu je donela najviše poena bila je igra ”Ko zna zna”, ali ne bi izdvojio ni “Asocijacije”. One su mu takođe išle od ruke, dok je sa igrom “Korak po korak” bio promenljive sreće, sve do presudnog trenutka u finalnoj emisiji – u kojoj je tek stekao tu preko potrebnu prednost.

U neizvesnom finalu se nadmetao sa Srđanom Jeremićem. Znanje i malo sreće doprinelo je tome da Milan pobedi sa 332 poena, dok je njegov protivnik imao 303 poena.

Najveću muku mu je zadala igra po kojoj i sam kviz nosi ime “Slagalica”, gde je, naročito u finalu, njegov protivnik briljirao.

Sve to je, pored znanja, učvrstilo i njegovo prijateljstvo sa Srđanom.

“Učešćem u slagalici, pored toga što sam proširio svoja znanja, uspeo sam i da se obogatim prijateljstvom sa svojim protivnikom – Srđanom Jeremićem, jer iako sam uspeo da ga dobijem u finalu, nikad ni približno dobro neću pevati kao on,” ističe Milan.

Upravo bi voleo da se u Leposaviću ili nekoj od severnih opština organizuje gostovanje za Srđana i njegov, kako kaže, sjajni rok bend.

Posle svog uzbuđenja kojim je pobeda u “Slagalici” obeležila Milanovu prethodnu godinu, želi da svoj status apsolventa što pre okonča. Za sada ne radi u struci, jer još uvek” ima privilegiju”, kako on kaže, da su mu studije jedina preokupacija.

“Ali i te kako sam svestan nevolja sa kojima se suočavaju moje kolege koje nisu takve sreće, no ipak gajim nadu i čvrsto uverenje da će se naše znanje ipak isplatiti,” kaže Vukadinović.

Milan za kraj preporučuje svim ljudima željnim i sticanja znanja i dokazivanja upravo znanjem da učestvuju u kvizovima znanja, a ako već lično nemaju dovoljno smelosti ili samopouzdanja da se sami prijave, to za njih učine njihovi bližnji. Isto tako, da i oni sami to učine za svoje drage ljude ukoliko kod njih primete potencijal.

„U najgorem slučaju vratićete se bogatiji sa novom knjigom i sa novim iskustvom,“ navodi Vukadinović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.