Još jedan kosovski Albanac poginuo u Siriji

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Još jedan kosovski Albanac poginuo je boreći se u redovima islamskih ekstremista u Siriji – 19-godišnji Patriot Matoši, iz okoline Gnjilana.
 
Kako prenose elektronski mediji, on je svega nekoliko meseci bio pripadnik organizacije Islamska drzave Iraka i Sirije (ISIS), ali je još pre godinu počeo da poziva na džihad – islamski sveti rat.
 
”Ekspres” prenosi ekskluzivnu priču o tom učeniku medrese ”Alaud-di”, i o njegovim vezama sa teroristom Lavdrimom Muhadžerijem, kao i sa kontroverznim gnjilanskim imamom Zekerijom Chazimijem, učiteljem Muhadzerija.
 
Matoši je možda više sam rekao o sebi, pošto je bio jedan od najaktivnijih džihadista po društvenim mrežama, na kojima je predstavljen nadimkom koji se na albanskom prevodi sa ”Dođi u Džihad”.
 
On je u jednoj prilici preko društvenih mreža pretio jednom imamu koji je otvoreno govorio protiv ISIS-a, napisavši: ”Neka me bog odredi da ti odesečem glavu”.
 
Matoši je ubijen u petak i, kako se navodi po džihadskim forumima, pogođen je snajperom. 
 
Porodica Matoši, iz sela Velikince kod Gnjilana, nije želela ništa da izjavi za medije, ali su bliski rođaci rekli ”Ekspresu” da je on bio najbliži saradnik Muhadžerija. 
 
O Muhadžeriju su prištinski mediji već izveštavali i objavljivali njegovu sliku kako u ruci držu odsečenu glavu jednog dečaka.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.