Bajćinovci: PDK je majka korupcije koja kontroliše lidera LDK

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Mefailj Bajćinovci, izlistao je niz kritika na račun PDK, ali je u njih uključio i Demokratsku ligu Kosova.

PDK je nazvao „majkom korupcije“, dodajući da je „vođa LDK pod njihovom kontrolom“.

Kaže da su Pošta i Telekom Kosova najbolja ilustracija za građane da razumeju kako je vladao PDK.

„Kada su preuzeli vlast i proširili kontrolu, pored legalne i na ilegalnu, ta kompanija je procenjena na milijardu evra i generisala je u budžet oko 300 miliona evra dividendi i poreza. Kada je PDK otišao s vlasti, kompanija je imala deficit do 44 miliona evra i danas je na ivici bankrota“, napisao je zamenik Bajćinovci na Fejsbuku.

Poslanik Samoopredeljenja dalje kaže da su u svakoj instituciji koju je PDK predvodila ili, kako je napisao, „kontrolisala“, tenderi u takvim institucijama prodavani, licence, subvencije, vozačke dozvole – „oni su prodavani, dok su radna mesta popunjena militantima i neznalicama“.

„Jednom rečju, majka korupcije na Kosovu je PDK, koja takođe kontroliše lidera LDK, koji tamo služi kao ukras ili pomagalo“, napisao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.