Jednomesečni pritvor za policajca uhapšenog u akciji na Severu

Sud
FOTO: N1

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Osnovni sud u Prištini prihvatio je zahtev Specijalnog tužilaštva Republike Kosovo da se optuženom R. B., policijskom službeniku uhapšenom na Severu, odredi pritvor.

Okrivljeni se sumnjiči za krivična dela učešće ili organizovanja kriminalne grupe i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Sud je doneo odluku kojom se okrivljenom R. B. određuje pritvor u trajanju od mesec dana.

„Sud je utvrdio da je ispunjen glavni uslov za pritvor, a i kriterijum iz člana 187, st. stav 1.2 tačka 1.2.1. KZK-a, jer postoje okolnosti koje ukazuju na rizik od bekstva okrivljenog kako bi izbegao krivičnu odgovornost i tako ometao tok krivičnog postupka. Kriterijumi iz tačke 1.2.2 člana 187. stav 1 takođe su ispunjeni, jer na osnovu konkretnih okolnosti slučaja, veruje se da bi okrivljeni R. B., ako se nađe na slobodi, mogao da uništi, sakrije, izmeni ili falsifikuje dokaze o krivičnom delu, i posebne okolnosti koje ukazuju na to da bi okrivljeni mogao da ometa krivični postupak utičući na svedoke“, piše u saopštenju suda.

Strane imaju pravo žalbe Apelacionom sudu Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.