Jednomesečni pritvor u vezi sa pucnjavom na šetalištu

Foto: Konatakt Plus radio

U vezi sa pucnjavom koja se tokom vikenda dogodila na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici, kada je povređen 20-godišnji M.R., koji je potom prebačen i u KBC u Beogradu, danas je iz Kosovske policije regiona Sever stigla i zvanična pisana informacija o ovom slučaju, koju nam je saopštio i portparol Kosovske policije ovog regiona, poručnik Branislav Radović. Jednom privedenom licu u vezi sa ovim slučajem određen je 30-dnevni pritvor.

„Dana 18. maja 2019, oko 23 časova, desio se incident koji je okarakterisan kao ubistvo u pokušaju, u ulici kralja Petra, na šetalištu. Tom prilikom je povređeno lice M.R. (1997) i isto je zadobilo povrede vatrenim oružjem. Povređeno lice je prebačeno u KBC u Mitrovici, a nakon stabilizacije stanja, prebačen je u KBC Beograd. U sklopu istrage jedno lice je privedeno radi utrvrđivanja svih okolnosti u vezi sa slučajem od strane relevantne istražne jedinice. Određeno mu je dežurno policijsko zadržavanje od 48 sati od strane dežurnog tužica. Tokom jučerašnjeg dana odlukom sudije osnovnog suda određen mu je sudski pritvor do 30 dana. Istraga je u toku“, rekao je u izjavi za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Pročitajte još:

Posle sinoćne pucnjave privedeno jedno licePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.