Jednomesečni pritvor optuženom da je pucao na tri osobe u Peći

Ilustracija/FOTO: KoSSev

Osnovni sud u Peći odredio je meru jednomesečnog pritvora M. R. iz Peći, osumnjičenom da je u subotu uveče ranio tri osobe iz vatrenog oružja.

U odluci koju je objavio, a koju prenosi Gazeta Express, Osnovni sud je dao više detalja o slučaju koji se dogodio 2. januara.

Kako se navodi, osumnjičeni je malo posle 21:00 ispred kuće povređenih Š. D, A. D. i i F. D, zbog prethodnog spora, pokušao da ubije A. D. iz vatrenog oružja. Pucnjavi je prethodio i fizički sukob.

Osumnjičenom se stavlja na teret pokušaj ubistva i neovlašćena kontrola i posedovanje oružja.

Mera jednomesečnog pritvora određena mu je zbog procene suda da postoji sumnja da je počinio ova krivična dela.

Ujedno, najavljeno je da će tokom istražnog postupka biti saslušana tri oštećena lica i ujedno svedok koji je bio prisutan tokom incidenta, usled čega sud zaključuje da bi puštanjem osumnjičenog na slobodu postojao rizik da utiče na njih kako bi promenili iskaze.

Druga procena suda je da postoji rizik da bi, ukoliko bude pušten da se brani sa slobode, M. R. pokušao da uništi ili sakrije dokaze o izvršenju krivičnog dela, ali i da bi pokušao da izvrši isto krivično delo.

Podsetimo, Kosovska policija potvrdila je u subotu uveče da su tri osobe ranjene vatrenim oružjem u blizini autobuske stanice u Peći, a da su dvoje povređenih upućeni u UKBC.

Prištinski mediji javili su potom da su povređeni otac, sin i unuk, a da je osumnjičeni u međuvremenu uhapšen.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.