Jarinje: U autobusu sa raseljenima dve bombe i dva detonatora

14:40 – U autobusu dve ručne bombe i dva detonatora 

Dve ručne bombe i dva električna detonatora pronađena su u autobusu koji prevozi raseljena lica da glasaju, a koji je zaustavljen oko podneva na Jarinju. EOD tim je bombe deaktivirao, prelaz je zatvoren i uskoro se očekuje normalizacija saobraćaja, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti. Dodao je da su vozač i vođa puta zadržani. 

"Potrebno je da se oni sada ispitaju u vezi sa ovim bombama i električnim detonatorima koji su pronađeni u autobusu. Slučajem se bavi i tužilac," dodao je Hoti.

On nije mogao da precizira šta će se dogoditi sa autobusom, odnosno da li će i kada nastaviti put ka Severu Kosova, ali je naveo da  je autobus na ovom prelazu na kosovskoj strani. 

12:58 – Jarinje: Autobus sa raseljenima zaustavljen zbog sumnje na eksplozivnu napravu

Autobus kragujevačkih tablica, sa 57 putnika – raseljenima koji su trebalo da glasaju na Kosovu – zaustavljen je na Jarinju oko podneva zbog sumnje da se u njemu nalazi eksplozivna naprava, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

"Sve je još uvek u fazi provere. Postoji sumnja da se eksplozivna naprava nalazi u autobusu. Autobus smo zaustavili, pozvali smo jedinice koje su stručne za to i koje se bave proverom. Više informacija imaćemo naknadno," dodao je Hoti. 

Od jutros više je autobusa sa raseljenima sa KiM-a krenulo iz centralne Srbije ka Kosovu, kako bi glasali na lokalnim izborima, koji su u toku. Neki od autobusa su i zaustavljeni na prelazu Bela Zemlja. Kako protiče izborni dan, čitajte u posebnoj vesti. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.