Jahjaga traži mišljenje Ustavnog suda o mandataru

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je razjašnjenje od Ustavnog suda u vezi sa mandatarom za sastav buduće vlade.
 
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga obratila se Ustavnom sudu sa zahtevom da se razjasni “njeno ustavno delovanje” u vezi sa određivanjem mandatara za sastav nove vlade Kosova.
 
“Zahtev Sudu je upućen sa ciljem razjašnjenja ustavnog delovanja predsednice Kosova u vezi sa članom 84, stav 14 i članom 95 Ustava. Razjašnjenje ovih članova omogućiće Predsednici Kosova da preduzme korake u skladu sa odlukom Suda”, navodi se u saopštenju iz kabineta Jahjage.
 
Predsednica smatra da će se ovim zahtevom “osigurati pravičan i kredibilan poroces, koji će garantovati demokratsko funkcionisanje državnih institucija”.
 
“Ovakav zahtev ne utiče na rad Centralne izborne komisije usmeren ka završetku izbornog procesa putem verifikovanja konačnih rezultata izbora održanih 8. Juna”, navodi se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.