Jahjaga: Postupiću u skladu sa Ustavom

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je danas da će postupiti u skladu sa odlukom Ustavnog suda i da će mandatar za sastav nove vlade u oba slučaja dobija partija, odnosno predizborna koalicija koja je osvojila najveći broj glasova.
 
Jahjaga je potvrdila da je dobila presudu Ustavnog suda Kosova i da će postupiti u skladu sa njom.
 
”Očekujem narednih dana potpuno okončanje procesa prevremenih izbora, kroz potvrdu rezultata izbora od strane Centralne izborne komisije”, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednice.
 
Nakon objavljivanja odluke Ustavnog suda, reagovala je i Ambasada SAD koja je pozvala sve kosovske lidere da poštuju odluku kojom se razjasnila uloga predsednika države.
 
Premijer Kosova Hašim Tači je nakon objavljivanja odluke Ustavnog suda izjavio da će poštovati odluku suda.
 
Ustavni sud Kosova odlučio je da mandatara za sastav Vlade Kosova u oba slučaja dobija partija, odnosno predizborna koalicija koja je osvojila najveći broj glasova.
 
U konkretnom slučaju, to znači da će Demokratska partija Kosova koje je na izborima bila u koaliciji sa četiri političke partije u oba slučaja dobiti mandate za sastav Vlade Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.