Jahjaga na Božić u domu Maksimovića u Gračanici

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga, posetila je danas porodicu Miloša Maksimovića u Gračanici. Čestitajući im Božić, Jahjaga je ovoj porodici poželela zdravlje, sreću i radost, saopštio je Jahjagin kabinet.
 
"Predsednica Jahjaga je čestitala Božić i poželela da nam godina, koja je pred nama, donese snagu, upornost i odlučnost u ostvarivanju naših određenih ciljeva i da u duhu poštovanja i tolerancije pomognemo svima onima kojima je pomoć potrebna," prenete su Jahjagine reči iz doma Maksimovića.
 
Ona je takođe poželela, zaključuje se u saopštenju, da "zajedno radimo za dobrobit svih građana, idući zajedničkim koracima napred prema jednom boljem i proevropskom Kosovu". 

Jahjaga je, prethodno, pravoslavnim vernicima čestitala Badnji dan i Božić, unevši u svoju poruku svečaniju notu u odnosu na kurtoazna saopštenja ranijih godina.

"Želim da najradosniji hrišćanski praznik proslavimo u miru, zdravlju, radosti i uzajamnom poštovanju. Da nam porodice budu blagoslovene decom i da u porodičnoj sreći uz puno ljubavi i sloge gradimo naše zajedničko Kosovo. Neka Badnje veče i Božić unesu toplinu i radost u svaki porodični dom i neka nas podsete na rođenje Hristovo. Božićni praznici vraćaju osećaj spajanja i praštanja i neka sve nas Božić podseti da u sebi nosimo ljubav, radost, razumevanje i toleranciju," navela je Jahjaga u božićnoj čestitki pravoslavnim hrišćanima na Kosovu i Metohiji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.