Vučić telefonom danas razgovarao sa Mustafom

Srpski premijer Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa svojim kosovskim kolegom, Isom Mustafom o primeni Briselskog sporazuma i nastavku dijaloga sa Prištinom, saopštila je Vlada Srbije. U kratkom saopštenju istaknuto je još da je Vučić tom prilikom ponudio pomoć Vlade Srbije za sanaciju poplava koje su pogodile nekoliko opština na Kosovu i Metohiji. 

Obilne kiše izazvale su poplave u skoro svim opštinama na Kosovu, a najteža situacija je u opštinama Mališevo, Suva Reka, Glogovac i Đakovica. Kosovski mediji javljaju da se situacija danas poboljšava nakon prestanka padavina.

S kosovske strane još uvek nema zvanične potvrde i detalja o razgovoru.

Što se tiče nove runde razgovora u Briselu, prema najavama iz Beograda i Prištine, oni se nastavljaju sredinom januara. Dok srpski izvori najavlju očekivanja da će se razgovori voditi o definitivnom formiranju Zajednice srpskih opština, naročito nakon odluke Ustavnog suda Kosova o formiranju, kako se na Kosovu naziva – Asocijacije, iz Prištine su ranije stigle najave da su na stolu "vruće" teme – "demarkacija granice sa Srbijom", "uzajamno priznanje između dve zemlje", "ratna odšteta i učešće u stvaranju javnog dobra, prava i obaveza koje je Srbija nasledila od bivše jugoslovenske federacije, čiji je sastavni deo bilo i Kosovo, kao i potpuno ukidanje paralelnih struktura Srbije na Kosovu" i "vazdušni i železnički saobraćaj između dve zemlje." 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.