Jablanović: Srpska lista funkcioniše jedinstveno

Aleksandar Jablanović, koji i dalje tvrdi da je predsednik Srpske liste, izjavio je danas da ta poslanička grupa u Skupštini Kosova funkcioniše jedinstveno.
 
On je dodao da su problemi o kojima pišu mediji potpuno izmišljeni ili se odnose na kadrovska rešenja.
 
"Smena može da se dogodi da sam nešto pogrešio, a ja sam optužen za nešto za šta ne postoje dokazi," rekao je Jablanović, koji je sa još trojicom predstavnika Srpske liste u Beogradu održao konferenciju za novinare. 
 
Aleksandar Jablanović je nedavno smenjen s mesta predsednika Srpske liste, što je podržala i Vlada Srbije, a na njegovo mesto je 29. septembra postavljen zamenik premijera i ministar u vladi Kosova Branimir Stojanović.
 
Jablanović je na konferenciji negirao optužbe koje su na njegov račun krajem avgusta izneli Stojanović i ministar za lokalnu samoupravu u kosovskoj vladi Ljubomir Marić, naglasivši da on nije razgovarao sa Hašimom Tačijem o formiranju vojske Kosova i da nije uzeo novac za formiranje postizborne koalicije. 
 
Jablanović je novinarima pokazao dokument od 10. avgusta 2015. godine, za koji tvrdi da dokazuje da su u upravo Stojanović i Marić u tajnosti razgovarali o formiranju vojske Kosova. 
 
"Počeli su razgovore bez mog znanja, u jednom trenutku kada su ti razgovori došli do jedne tačke do koje je teško ići unazad, oni su rešli da me optuže, ja u tim razgovorima nisam učestvovao, žele da nas prikažu kao izdajnike i otpadnike i da nas posvađaju sa Vladom Srbije," rekao je on. 
 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.