Izvučeno telo Aleksandra Miletića

Nakon mesec dana neprekidne potrage, večeras je iz jezera "Gazivode" izvučeno telo Aleksandra Miletića, četvrtog nastradalog mladića u sudaru dva glisera na ovom jezeru u noći između 13. i 14. jula, potvrdio je za KoSSev šef operative kosovske policije za Sever, Željko Bojić.
 
"Večeras u 20.10 izvučeno je jedno beživotno telo iz jezera Gazivode. Nakon identifikacije porodice, potvrđeno je da je u pitanju telo Aleksandra Miletića. Telo je pronađeno u neposrednoj blizini mesta na kojem se i dogodio sudar dva motorna čamca," objasnio je Bojić. 
 
On je dodao da je telo locirala porodica nastradalog uz pretragu podvodnom kamerom, te da su nakon toga pozvani ronioci iz Kragujevca, koji su i izvukli telo.
 
"Telo je locirala porodica potragom, podvodnom kamerom. Nakon što je telo locirano, pozvani su kragujevački ronioci, koji su i izvukli telo iz jezera," rekao je Bojić.
 
U proteklih mesec danas vršena je neprekidna pretraga priobalja u kojoj su, pored porodice i policije, učestvovale i jedinice civilne zaštite iz Zubing Potoka. Dno jezera su po sektorima danima pretraživali ronioci iz Kragujevca, Prištine, a kasnije i iz Beograda, da bi nakon njih, počelo korišćenje i podvodne kamere, pomoću koje je i lociran nastradali mladić. 
 
Od četvorice nastradalih mladića, Aleksandar Miletić je poslednji pronađen. U ovoj nesreći stradali su još i Petar Mirković, Vladan Stašić i Dušan Nikolić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.