Između tri sistema: Vlasnici lokala u Severnoj Mitrovici naznačenih za rušenje traže pažnju lokalnih vlasti

gradjani pisu

Pišu: Miodrag Mićović i Milosav Stevanović

Mi smo komšije, vlasnici dva lokala kojima su inspektori Direkcije za javne usluge, infrastrukturne investicije i inspekciju opštine Severna Mitrovica uručili rešenje o uklanjanju objekata u ulici Vlade Ćetkovića i Čika Jovinoj ulici. Zbog odbijanja lokalnih vlasti da prihvate naš zahtev za sastanak i pre rušenja naših objekata pogledaju i protumače dokumentaciju koju posedujemo, prinuđeni smo da svoja prava tražimo na ovako javan način.

Kao što je moguće videti na osnovu priloženog posedovnog lista, mi, kao i devet drugih komšija smo vlasnici stanova u zgradama u Drvarskoj ulici. Te stanove smo otkupili 1992. od Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu kada nam je na osnovu kupoprodajnog ugovora, pored dela parcele na kojoj se nalazi zgrada, na trajno korišćenje data i parcela 25 od 2827 m2.

Iako posedujemo rešenje o unošenju izmena u katastarskom operatu Kosovska Mitrovica, ove izmene, kao i mnoge druge iz tog perioda, nažalost nisu uknjižene u katastru. Bez obzira na to, mi smatramo da imamo svu potrebnu dokumentaciju kojom možemo da dokažemo suvlasništvo nad zemljištem i tražimo odlaganje rušenja naših objekata i podrobnu inspekciju naših dokumenata.

Građani pišu: Vlasnici prema priloženom posedovnom listu 5592
Vlasnici prema priloženom posedovnom listu 55/92
Posedovni list 55/92 iz juna 1993.
Posedovni list 55/92 iz juna 1993.

Miodrag Mićović – moj zahtev za legalizaciju ostao je bez odgovora

Ja posedujem poslovni objekat u ulici Čika Jovina na parceli 25 iz posedovnog lista 3303 katastarskog operata Kosovska Mitrovica. Na navedenoj parceli sam 2002. godine na osnovu suvlasništva od 1/12 ove nepokretnosti i uz saglasnost drugih suvlasnika, izgradio poslovni objekat.

Moja čitava porodica privređuje u tom objektu i ta delatnost je naš jedini izvor prihoda.

Zahtev za legalizaciju ovog objekta podneo sam opštini Severna Mitrovica januara 2015, ali na taj zahtev nikada nisam dobio službeni odgovor.

Umesto službenog odgovora na zahtev za legalizaciju, avgusta ove godine sam primio rešenje o rušenju poslovnog objekta. Podneo sam zahtev za obustavu rešenja o rušenju i priložio svu potrebnu dokumentaciju uz naznaku da se nadam sastanku sa direkcijom i pronalaženju kompromisnog rešenja, ali moj zahtev je odbijen. Rušenje mog poslovnog objekta očekujem u narednim danima.

Milosav Stevanović – Moj objekat je legalizovao i upisao UNMIK

Moj objekat nalazi se u ulici Vlade Ćetkovića, takođe na delu parcele 25 iz posedovnog lista 3303 i kao što se može videti iz priloženih dokumenata, UNMIK administracija je taj objekat legalizovala 2006. godine.

Zahtev za legalizaciju objekta sa propratnom dokumentacijom predao sam opštini Severna Mitrovica početkom 2015. Odgovor na zahtev nikada nisam dobio.

Desetog novembra ove godine, dobio sam rok od 8 dana da taj objekat srušim. Po prijemu ovog dokumenta koji je bio zakačen na vrata objekta i na kojem je potpisano moje ime, iako se ne radi o mom potpisu.

Po prijemu ovog dokumenta, tražio sam sastanak sa gradonačelnikom i zahtevao podrobno ispitivanje dokumentacije koju posedujem, ali nisam uspeo da zakažem sastanak.

UNMIK izvod iz katastra
UNMIK izvod iz katastra

(Potpisnici teksta su građani Kosovske Mitrovice)Naglašavamo da autori tekstova preuzimaju isključivu odgovornost za istinitost svojih navoda, te da pisma naših čitalaca ne odražavaju nužno stav KoSSeva, niti je KoSSev autor informacija u ovoj rubrici. Da bi se informacija koju želite da podelite sa javnošću objavila na KoSSevu, u okviru rubrike „Građani pišu“, potrebno je da se potpišete punim imenom i prezimenom, uz osnovnu informaciju o sebi, a da redakciji potvrdite svoj identitet i potpišete izjavu da se tekst objavljuje na osnovu vaše saglasnosti. Istovremeno skrećemo pažnju da informacije koje budete izneli moraju da budu potkrepljene argumentima, da jezik kojim budete pisali ne sme da sadrži govor mržnje, diskriminacije, omalovažavanje po bilo kojoj osnovi. Kao redakcija zadržavamo pravo da tekstove lektorišemo, da umesto punih imena, ukoliko se spominju u tekstu, možemo da objavimo inicijale istih, da tekst ne objavimo ukoliko utvrdimo da je neautentičan, propagandistički, zlonameran ili nije od javnog značaja. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.