Izložba grafika „Presanci“ večeras u PKC „Akvarijus“

Foto: PKC Akvarijus

Izložba grafika „Presanci“ likovnog umetnika Milana Simića iz Pariza, biće otvorena večeras u 19 časova u galeriji Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici, saopštili su iz ovog kulturnog centra.

Ove jedinstvene, unikatne, bele grafike rezultat su višegodišnjeg istraživanja i slede ideju o izradi „Večitog herbarijuma“, a posebnom tehnikom, biljke sa ovog podneblja utiskuju se u grafički papir, čime se dobija reljefni otisak svakog uzorka, ističu iz PKC „Akvarijus“.

Ove grafike su dvostrane i svaka je unikat – momotopija, potpisana od strane autora, sa upisanim latinskim nazivom uzorka.

Milan Simić (1960) je nezavisni umetnik – dizajner, inovator u domenu modernih i tradicionalnih tehnologija, izumitelj. Završio je studije pejzažne arhitekture na Šumarskom fakultetu u Beogradu.

Član je Udruženja primenjenih umetnika i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Od 1991. godine živi i radi u Parizu u Francuskoj.

Član je udruženja francuskih dizajnera (VIA „L’ Agora des createurs), osnivač i počasni predsednik udruženja dizajnera DOC, osnivač dizajnerskog studija za proizvodnju i distribuciju dizajnerskih proizvoda Milan’s Design.

Od samostalnih izložbi, pažnju srpske i francuske javnosti privukle su, između ostalih, „Historie des loups des meres“, izložba svetiljki „Glovvorm“, retrospektivna izložba „Tragovi na vodi“ i izložba „Presanci“.

Ova izložba realizuje se u okviru III Eko art festa.

Nakon otvaranja izložbe, u 20 časova, predviđen je nastup grupe „Južni voz“ iz Kuršumlije koju čine Aleksa Keča (vokal, gitara), Miroslav Vučetić (vokal, gitara, usna harmonika), Aleksandar Zdravković (vokal, kahon), Nikola Kojić (bas gitara, melodika, vokal).

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.