Izgorela dva kamiona sa barikade kod Dudinog Krša u Mitrovici

Dva kamiona koja su činila barikadu na novom mostu u mestu Dudin krš u severnom delu Kosovske Mitrovice, izgorela su noćas.

Kako se naš reporter uverio na licu mesta, požar na ovim kamionima je ugašen, ali je na njima pričinjena velika materijalna šteta.

Koji je uzrok požara, još uvek nije poznato.

Na licu mesta nalazi se veći broj medijskih ekipa, ne i policija, ali su dva džipa EULEX-a na kratko obišla ovaj prostor.

Kako saznajemo u Policiji u regionu Sever, njima slučaj nije ni prijavljen.

Sa druge strane, glavna centrala Kosovske policije u Prištini i to tek nakon brojnih medijskih izveštaja, potvrdila je da su ova dva kamiona zapravo zapaljena, te da povređenih nema.

„Na osnovu zvaničnih informacija, u ranim jutarnjim satima je saopšteno da su dva teška vozila (kamiona), koja su se nalazila na barikadi, zapaljena na lokaciji pod nazivom Dudin krš u Severnoj Mitrovici. Pričinjena je materijalna šteta, a informacija o povređenima nema“, naveli su iz policije.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, ovo nije prvo oštećenje kamiona na barikadama, premda u drugim opštinama.

Ova dva parkirana kamiona činila su jednu od poslednjih postavljenih barikada, odnosno jednu od prvih u opštini Kosovska Mitrovica.

Prema najavama od sinoć, ova, ali i sve ostale barikade koje su Srbi u protekla 20 dana postavljali, na najmanje 14 lokacija u opštinama na Severu, bi trebalo u roku od 24 ili 48 sati da budu uklonjene.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.