"Izbori na Kosovu neizbežni"

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) 

Prevremeni parlamentarni izbori smatraju se neizbežnim nakon što vladajuća koalicija sada nema većinu u parlamentu. U međuvremenu nijedna parlamentarna politička partija nema ambiciju da se pridruži vladi "Haradinaj", piše danas list "Zeri".

Posle poslednje situacije, kada je Srpska lista na kraju napustila Vladu, funkcionisanje vladajuće koalicije neće biti lako. To smatraju bar oni koji su upoznati sa političkim pitanjima, koji kažu da su prevremeni izbori neizbežni.

Međutim, predstavnici vlade kažu da napuštanje Srpske liste neće ometati rad koalicije, iako je u parlamentu ostala koalicija sa samo 53 poslanika.

Prema stavu zvaničnika pozicije, u narednim danima takođe bi moglo da dođe u promenama u vladi, pišu dalje "Zeri".

Međutim, nakon što je ministar unutrašnjih poslova Fljamur Sefaj razrešen dužnosti iz AKR-a, ovaj entitet saopštio je da još nije odlučio da li će ostati ili ne u vladi.

I dok je pokret Samoopredeljenje naveo da neće biti deo agende Srpske liste, čak ni zbog rušenja vlade, LDK je rekao da će ove nedelje objaviti svoj stav o tome kada bi zemlja trebalo da ide na izbore.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.