Iz Vlade Kosova predložili zajedničku sednicu sa Vladom Crne Gore

Kosovski ministar finansija, Avdulah Hoti, predložio je predstavnicima crnogorske vlade održavanje zajedničke sednice Vlade Kosova i Crne Gore. Hoti je svoj predlog izneo na jučerašnjem sastanku sa crnogorskim kolegom, Darkom Radunovićem. Da li će se i kada održati zajednička sednica dve vlade, za sada, nema informacija.

Na sastanku kosovske vlade i crnogorske bili bi potpisani "mnogi sporazumi u polju ekonomije", takođe je Hotijev predlog, navodi se u saopštenju iz ministarstva kojim rukovodi.

Dodaje se i da je sa Radunovićem razgovarao o makrofinansijskoj situaciji uopšte, inicijaciji sporazuma o eliminisanju duplog oporezivanja, "saradnji za unapređenje uslova za poslovanje između dve zemlje" i drugim ekonomskim temama. 

Pročitajte još:

Tači počasni građanin Ulcinja: Hvala Crna Goro

Za sada nema detalja kakav je odgovor predstavnika crnogorske vlade u vezi sa Hotijevim predlogom, dok se iz crnogorskog ministarstva finansija navodi da je Radunović "preneo otvorenost institucije na čijem je čelu da sa kolegama sa Kosova, u narednom periodu, intenzivira komunikaciju na temu iznalaženja najadekvatnijeg modela partnerstva u ovom segmentu rada".

"Uz konstataciju da se kroz sinergiju ekonomskih potencijala zemalja regiona mogu kreirati kvalitetni proizvodi i ponude, dogovoreno je da se kroz buduće koordinacije definišu konkretne aktivnosti," navodi se u saopštenju ministarstva finansija Crne Gore.

Crna Gora priznala je Kosovo oktobra 2008. godine – iste godine kada je jednostrano proglašena nezavisnost. Četiri godine kasnije, Crna Gora donela je odluku o otvaranju ambasade na Kosovu. A 2015 Crna Gora i Kosovo postigli su sporazum o razgraničenju koji, međutim, nije ratifikovan, usled protivljenja kosovske opozicije. Kosovska vlada do sada je održavala zajedničke sednice sa Albanijom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.