Iz dve perspektive o lepoti: Lepa, ispunjena i srećna


Ma kojim zanimanjem da se žena bavi, ona želi da bude negovana i lepa. Uredna frizura, čisto lice i negovani nokti, san su svake žene. Naravno da su obrazovanje i edukacija najvažniji, ali ni lepota nije za odbaciti. Zbog toga postoji veliki broj žena i muškaraca koji se bave ulepšavanjem žene.

U emisiji Iz dve perspektive o lepoti govore kozmetičarka Snežana Đorđević i frizerka Teuta Dobruna Zagrađa.

Komunikativna, prijatna, jer rad sa ljudima je pre svega dobra komunikacija, pa onda rad…  Dobar psiholog, potrebno je strpljenje – opisuju dve stručnjakinje za lepotu koje veštine su za ovaj posao potrebne.

Za svoja zanimanja kažu da su lepa, i da je potrebno obrazovanje i neprestani rad na sebi.

Sa svojim mušterijama se vrlo često zbliže, i postanu veoma dobri prijatelji. „Kad ulepšam nekog i kad vidim da je neko srećan zbog toga“, „kada su moje klijentkinje zadovoljne“ – opisuju kada su one u svom poslu najsrećnije.

Muškarce ne bi ulepšavale, Snežana zbog sredine, Teuta jer nema izazova ulepšavati muškarce kao žene, koje posebno vode računa o svom izgledu.

Žene sa Kosova vole da se sređuju, da budu uredne, a aktuelni je trend da se naročito ulepšavaju „kompletno“, kada se odlazi na proslave.

Samo lepa žena je ispunjena i srećna žena, poručuje Snežana. Ne gledajte cenu, gledajte kvalitet, dodaje Teuta.

 

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.