IT Bootcamp škola organizuje online besplatnu nastavu za polaznike sa KiM

IT BOOTCAMP
FOTO: IT Bootcamp

IT Bootcamp škola otvorila je konkurs za sve one sa KiM-a koji nemaju formalno obrazovanje a žele da zavire u IT svet i tokom petnaest nedelja pohađanja besplatne intenzivne nastave ovladaju osnovnim znanjima iz odabranih IT oblasti. U toku je prijava kandidata, novi ciklus namenjen ljudima sa KiM počinje u oktobru.

„Osnovni cilj IT Bootcamp neprofitne škole je da polaznici, koji uspeju da prođu vrlo intenzivne i zahtevne kurseve, steknu najkvalitetniju prekvalifikaciju, najpraktičnije i upotrebljivo znanje i tako pronađu radna mesta u IT sektoru, koji je najbrže rastući sektor, kako u svetu tako i kod nas“, navodi se u saopštenju ove škole.

Kandidati koji kroz proces selekcije budu najuspešniji među prijavljenima, biće polaznici kursa Razvoj veb stranica (PHP + WP).

„Selekcija se obavlja u nekoliko ciklusa i biraju se kandidati koji pokažu spremnost da budu redovni na nastavi, istrajni, ulože veliki trud, i pokažu visoku motivisanost i spremnost da odgovore na velike zahteve IT industrije u kojoj će imati mogućnost da sa stečenim znanjem u IT Bootcamp-u nađu radno mesto ili praksu“, dodaje se u saopštenju.

Usled pandemije koronavirusa, predavanja će biti organizovana online putem. Prijavljivanje za školu traje do 20.09.2020.

Zainteresovani kanidati mogu da se informišu o školi i prijave se putem sajta IT Bootcamp

IT Bootcamp škola počela je sa radom 2018. godine u Beogradu, a zatim se u 2019. godini proširila i na grad Niš. 386 polaznika je do februara 2020. godine završilo kurseve u Beogradu i Nišu, od čega je do sada 168 polaznika našlo posao ili praksu u IT kompanijama u Srbiji, dodaju.

Trenutno onlajn nastavu IT Bootcamp-a prati 48 polaznika osmog ciklusa u Beogradu i 41 polaznik četvrtog ciklusa u Nišu.

Prethodna generacija je u Beogradu i Nišu pohađala dva kursa: Testiranje softvera (manuelno + automatsko: Java, Selenium) i Razvoj veb stranica (JS + React).

IT Bootcamp škola je osnovana od strane građana Srbije iz dijaspore, a izvodi se u strateškoj saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.