Ispred diskoteke Dama noćas tuča i vatreni obračun Zvečanaca i Mitrovčana: dvoje povređeno

Sinoć, nešto posle jedan čas, u pucnjavi ispred kafića "Crna dama", kojoj je prethodila tuča, povređena su dva mladića srpske nacionalosti. Njima su povređeni donji ekstremiteti – potkolenica i peta, a treće lice je zadobilo ogrebotine od rikošeta. Najverovatnije se radi o obračunu dve grupe mladića iz Zvečana i Kosovske Mitrovice, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije. 

"Sinoć u 1.20 ispred lokala Crna dama, veruje se da je pucnjavi prethodila tuča između dve grupe mladića, kao i da je tokom pucnjave korišćeno vatreno oružje, veruje se pištolj. Dva lica su ranjena i nisu životno ugrožena pošto su povrede donjih ekstremiteta, a to su potkolenica i peta. Treće lice je zadobilo povrede u vidu ogrebotine od metka za koji se veruje da je rikošet," izjavio je za KoSSev zamenik regionalnog komandira Kosovske policije, Besim Hoti.

On je dodao da Kosovska policija za sada ima jedno ime mogućeg osumnjičenog za ovaj slučaj, te i da rade na prikupljanju operativnih podataka, kako bi obezbedili dokaze da su ova dva lica prisustvovala pucnjavi. 

A na pitanje da li je poznat motiv, Hoti je odgvorio:

"Ne znamo tačan motiv, najverovatnije se radi o sukobljavanju između Zvečanaca i Mitrovčana, međutim za sada ne znamo koji bi to motiv tačno mogao da bude."

Juče je bio prvi dan Vaskrsa, a ovoj je šesti incident koji se za poslednjih nekoliko dana dogodio u ovom gradu. Ubrzo nakon ovog incidenta nepoznata lica su pucala na vozilo Kosovske policije, koje se nalazilo ispred mitrovičke bolnice, a koje je u trenutku pucnjave bilo prazno.


Prethodno se za dva dana dogodilo pet odvojenih incidenata. Nakon  pokušaja ubistva srpskog mladića u Severnoj Mitrovici u četvrtak dok se sa drugovima šetao u predvečernjim satima od strane grupe od pet osoba koje su prešle most i pojurila ove mladiće, kada su sustigli 16-godišnjeg S.N. i nožem ga uboli u predelu grudnog koša, te serije od tri incidenta dan kasnije u Severnoj Mitrovici u kojima su za 45 minuta lakše povređena tri Albanca i dva Bošnjaka, veruje se, kao reakcija na ranjavanje 16-godišnjeg mladića, u Severnoj Mitrovici je  u petak nestao i 17-godišnji albanski mladić tokom bega u pravcu Ibra, nakon što je sa još nekoliko mladića otkriven u pokušaju krađe na odgajivačnici rasnih štenadi, koja se nalazi u neposrednoj blizini ove reke. 


 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.