Isplata 20.000 dinara penzionerima od 10. februara

Isplata državne novčane pomoći od 20.000 za sve penzionere vršiće se počev od 10. februara, potvrdio je danas Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

„U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije od 20. januara 2022. godine Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje izvršiće isplatu novčane pomoći u iznosu od 20.000,00 dinara svim korisnicima penzija, korisnicima prava na privremenu naknadu − invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Fonda“, navodi se u saopštenju.

Dodaju i da će se isplata vršiti svim korisnicima kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022, bez obzira na datum donošenja rešenja.

Korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, isplata će biti izvršena jednokratno – nakon uspostavljanja isplate penzija, preciziraju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.