Ismet Osmani „Curri“ pušten iz pritvora uz kauciju od 50.000 evra

Izvor: Koha (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Ismet Osmani, poznatiji kao „Curri“, pušten je iz pritvora. Putem saopštenja za javnost, Osnovni sud u Prištini naveo je da je prihvatio zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini 11. 10. 2019. o zameni mere pritvora sa kaucijom optuženom I. O.

„Na zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini, sudija za prethodni postupak, danas – 11. 10. 2019. odobrio je zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini da se optuženom I. O. mera pritvora zameni sa 50.000 evra kaucije“, navodi se u saopštenju suda.

Prema saopštenju, Sud je utvrdio da su ispunjeni zakonski uslovi za zamenu mere pritvora kao teže mere, sa merom kaucije – blažom merom, kako bi se obezbedilo prisustvo okrivljenog u postupku.

Vest je za KTV potvrdio njegov advokat, Aljban Arifi, koji je saopštio da njegovom klijentu nisu izrečene dalje mere bezbednosti.

Biznismen „Curri“ uhapšen je pre pet meseci u velikoj akciji Kosovske policije, zajedno sa još nekoliko osoba osumnjičenih za krivična dela zelenaštvo, prevara i prinuda.

Pročitajte još:

Ekskluzivni video snimak: Osumnjičeni za zelenašenje, prevaru i prinudu pominju Kadrija VeseljijaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.