IPŽP odobrio 40 žalbi na izborne rezultate: "14 predsedavajućih biračkih mesta kažnjeno sa 5 godina"

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran) 

Na konferenciji za novinare Izbornog panela za žalbe i predstavke (IPŽP) saopšteno je da su političke stranke i kandidati za poslanike podneli ukupno 66 žalbi.

Što se tiče žalbi, koalicija PDK-AAK-Nisma podnela je 23 žalbe, 19 – koalicija LDK-AKR i Srpska lista, dok su ostale dostavljene od strane drugih partija i kandidata, prenosi Klan Kosova.

Pedsednik Sekretarijata IPŽP-a, Mulj Desku, rekao je da su zbog nepravilnosti koje su identifikovane – 14 predsednika biračkih mesta osuđena na pet godina neučestvovanja u administrativnom delu izbora:

"U roku od 72 sata odlučeno je o pritužbama za izbore od 11. juna. Izbornom panelu za žalbe i predstavke kandidati za poslanike podneli su 66 prigovora, četrdeset je odobreno, 26 odbijeno."

"Broj pritužbi zbog kojih se vodila istraga je – 24. Tri tima su istraživala. IPŽP je odobrio 18 osnovanih žalbi, bez istrage, zbog čega smo zatražili ponovno brojanje i 117 kutija brojaće se ponovo," rekao je Desku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.