IPŽP odbio zahtev NISMA-AKR da se odbace glasovi iz Srbije

Izborni panel za žalbe i predstavke
FOTO: KoSSev

Izborni panel za žalbe i predstavke kosovske Centralne izborne komisije odbio je zahtev koalicije NISMA-AKR-Stranka pravde da se odbace glasovi putem pošte pristigli iz Srbije.

U sredu veče, nakon što su, posle celodnevnog procesa verifikacije glasova iz Srbije i to u zaštitnim odelima, odobreni glasovi iz Srbije prebačeni u Centar za brojanje i rezultate u Kosovu Polju, predstavnici pojedinih političkih subjekata iz većinske zajednice, zatražili su da se obustavi proces brojanja overenih glasova i zbog navodne nelegalnosti dostavljanja glasova putem pošte iz Srbije, u potpunosti odbace ovi glasovi.

Koalicija NISMA-AKR-SP koja je od najave preliminarnih rezultata na ivici cenzusa, zatražila je odbacivanje svih glasova iz Srbije kao nelegalnih.

Ovakav zahtev, odbio je danas IPŽP, prenosi prištinski Kallxo.

Pored zahteva koalicije čiji kandidat za premijera je bio Fatmir Ljimaj, odbijen je zahtev i Vetona Beriše, predstavnika Egipćanske liberalne partije da se ponovo prebroje glasovi sa 198 biračkih mesta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.