Integraciju Kosova u EU zaustavlja "zid"

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Evropski nezavisni iztraživački centar za Jugoistocnu Evropu i proširenje EU – Evropska Inicijativa za Stabilnost – ESI je u svojoj najnovijoj analizi procjenila da se Kosovo suočava sa problemima i velikim izazovima društvenog i ekonomskog razvoja, piše list "Koha Ditore".
 
Također procjenjuje da na putu evropskih integracija mora razbiti "zid" i nakon eventualnog potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.
 
"Socio-ekonomski problemi na Kosovu su veliki", procjenjuje se u analizi Evropske Inicijative za Stabilnost – ESI. "U mnogim područjima nedostataju jasne politike vlade."
 
Istraživači Evropske Inicijative za Stabilnost – ESI su se također bavili i pitanjima funkcionisa porodice i društvene strukture na Kosovu. Veliki prostor bio je posvećen političkim kretanjima u odnosima sa Srbijom, kao i proces integracije Kosova u Evropskoj uniji nakon dogovora.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.