Doris Pack: Ramush Haradinaj nije ono što treba Kosovu

Izvor: Bošnjak-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorsan)

 
Njemačka europoslanica Doris Pack je izjavila da su izbori 8. juna bili vrlo dobri. Ona je izjavila da se Kosovo nakon dobro organizovanih izbora nalazi u osjetljivoj situaciji oko stvaranja vlade.
 
Evropska poslanica i veliki prijatelj Kosova, Doris Pack je izjavila da je u situaciji u kojoj se nalazi trenutno Kosovo, najbolje rješenje koalicija PDK-LDK. Pack navodi da se zabrinula ulaskom LDK-a u koaliciju sa liderom AAK-a Ramushom Haradinajem i sa liderom pokreta "Samoopredjeljenje" Albinom Kurtijem.
 
"Osim toga, izražavam zabrinutost da je takva veza između stranaka i ta osoba koja je predložena za premijera nisu ono što treba Kosovu", izjavila je Pack.
 
"Sve informacije koje sam dobila o izborima osmog juna su pozitivne. Izbori su prošli regularno. Ovoga puta nemamo nikakvih primjedbi i kao što vidite niko nije lošu riječ rekao o izborima. Moje je mišljenje da su izbori prošli vrlo dobro", naglasila je Pack pohvalivši Kosovo za dobro organizovanje nacionalnih izbora.
 
Na pitanje novinara "Radio Kosova" da li može da zamisli veliku koaliciju LDK-a i PDK-a onako kako je to uređeno u Njemačkoj između dvije najveće partije, Pack je navela da je to najbolje rješenje za Kosovo.
 
"Smatram da bi to bilo najbolje rješenje s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Kosovo. To je samo moje mišljenje i sebi ne dajem za pravo da djelim savjete iz Njemačke. Smatram da ova koalicija koju LDK planira sa partijama koje žele nešto sasvim suprotno od stavova Evropske Unije ne bi usrećila Kosovo", naglasila je Pack.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.