Infektivna klinika u Prištini: Još dve žrtve virusa korona

infektivna klinika
FOTO: Gazeta Express

Pacijenti H.K. (1959) iz Prizrena i A.M.(1964) iz Orahovca, koji su bili inficirani virusom korona, preminuli su jutros na Infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Kosova, saopštili su iz ove klinike.

Na ovoj klinici trenutno je hospitalizovan 101 pacijent, njih 44 je na terapiji kiseonikom. Na odeljenju intenzivne nege je pet pacijenata, od kojih dvoje u teškom stanju, dok su tri pacijenta na respiratorima.

Takođe, iz ove kliike su saopštili da će danas biti otpušteno 16 pacijenata, od kojih 13 u stabilnom stanju, a koji su pozitivni na COVID-19 kao i tri pacijenta koja su izlečena. 

Iz ove klinike su naveli da je juče na Infektivnoj klinici, preminula još jedna osoba, u pitanju je H.B. (1958) iz opštine Prizren.

Prema poslednjim podacima kosovskog instituta za javno zdravlje, do sada je na Kosovu registrovano 2.432 slučaja inficiranja virusom korona, izlečene su 1.246 osobe, dok broj aktivnih slučajeva 1.144.

Od 8. februara do sinoć prema podacima ovog instituta preminule su 42 osobe obolele od COVID-19.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.