Infektivna klinika u Prištini: 10 pacijenata hospitalizovano, jedna osoba u kritičnom stanju

infektivna klinika
FOTO: Gazeta Express

Na Infektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Kosova trenutno je hospitalizovano 10 pacijenata, od kojih je 8 obolelo od COVID-19, a jedna osoba je u kritičnom stanju, saopštili su iz kosovskog ministarstva zdravlja.

Od osam pacijenata inficiranih korona virusom, četiri pacijenta su u stabilnom stanju, dvoje je na terapiji kiseonikom i dva pacijenta se leče na odeljenju intenzivne nege.

Od dvoje pacijenata koji su na intezivnoj nezi, jedan je u kritičnom stanju, a drugi pacijent nastavlja sa lečenjem iako je na poslednjem testu bio negativan na virus korona, saopštili su iz ove klinike.

Prema poslednjim podacima kosovskog instituta za javno zdravlje, na Kosovu je do sada testirano ukupno 13.505 osoba za koje se sumnjalo da su inficirani koronavirusom, od čega je 1.038 slučajeva bilo pozitivno, izlečen je 794 pacijent, a preminulo je 30 osoba i svi oni su imali i druge prateće bolesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.