Igor Simić za TV Most: Srpska lista tvrd pregovarač i jedina može da zaštiti Srbe

Srpska lista jedina može da zaštiti Srbe i da rešava zaista brojne probleme srpske zajednice. Ona je tvrd pregovarač kome će prvi interes biti unapređenje položaja Srba. Srpsku ne interesuje broj ministarstava, već šta koalicioni partneri mogu da ostvare kada su u pitanju Srbi na prostoru Kosova i Metohije.​ U skladu s tim će se i odlučivati da li će se i kojoj koaliciji pridružiti u formiranju nove kosovske vlade, rekao je za TV Most novoimenovani šef Kancelarije za saradnju sa medijima i civilnim društvom Srpske liste, budući poslanik u Skupštini "Republike Kosovo", odbornik u SO Severna Mitrovica pri kosovskom sistemu, predsednik Nadzornog odbora ove televizije u sistemu Srbije, i izvršni direktor NVO Omladinski edukativni klub Sinergija, Igor Simić. Sarađivaćemo bolje sa građanima i oni mogu da očekuju promene, poručio je.
 
On je naglasio da će poslanički klub Srpske u kosovskoj skupštini brojati 10 članova, jer se poslanicima Srpske liste pridružio i predstavnik Goranaca, Adem Hodža.

Srpska tvrd pregovarač: Ne interesuju nas ministarstva nego interes Srba sa KiM-a

"Svako ko bude želeo da pravi koaliciju sa Srpskom listom mora da očekuje da će imati tvrdog pregovarača kome će prvi interes biti unapređenje položaja Srba. Nas ne interesuje broj ministarstava, nas interesuje šta ti koalicioni partneri mogu, ne da obećaju, već da ostvare kada su u pitanju Srbi na prostoru Kosova i Metohije," rekao je Simić, gostujući u jutarnjem programu TV Most.
 
"Srpska lista ne može da bira ko će sedeti preko puta njih kada su u pitanju albanske političke partije, ali može da bira ko je taj koji će ostvariti ono što se dogovorimo i potpišemo u koalicionom sporazumu," zaključio je Simić.

Otvara sa Kancelarija poslanika za rad sa građanima

Simić je istakao i da građani u narednom periodu mogu da očekuju promene u odnosu na prethodni period, koje se ne odnose samo na "klasičnu političku borbu" za unapređenje položaja Srba na Kosovu i Metohiji, već i na bolju saradnju sa građanima. On je najavio aktivnosti Srpske liste u narednim nedeljama.
 
"Prva je otvaranje Kancelarije poslanika za rad sa građanima, sa onima koji su nam dali svoje poverenje i pružili najveću podršku ikada kada su u pitanju izbori i učestvovanje srpskih političkih partija na prostoru KiM nakon rata," objasnio je Simić na koji način će Srpska lista raditi.

Inicijativa Gorana Rakića: Obići će sve opštine u kojima žive Srbi da se bliže upozna sa problemima. Rakić uvek insistira na direktnom odnosu sa građanima

Šta je gradonačelnik Goran Rakić rekao u najnovijem intervju za Večernje Novosti pročitajte:

Šta god bilo, ostaju čvrste veze sa Beogradom

Simić je najavio i da će predsednik Srpske liste, Goran Rakić, u narednim nedeljama obići sve opštine sa srpskom većinom. To se odnosi i na opštine u kojima Srbi žive, a ne predstavljaju većinu. Cilj je, rekao je Simić, da se gradonačelnik Severne Mitrovice bliže upozna sa njihovim problemima.

Tako će "kreirati program rada za naredni period". 

"Goran Rakić je neko ko uvek insistira na direktnom odnosu sa građanima, tako da je ovo i inicijativa koju je on predložio, a mi smo iz Srpske liste to sa zadovoljstvom prihvatili," rekao je ovaj visoki predstavnik Srpske liste.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.