I ronioci iz Kragujevca od jutros u potrazi za nestalim mladićima

19:00 – Ni nakon drugog dana dubinske potrage za nestalim mladićima, nema rezultata, uprkos tome što više ronilačkih jedinica pretražuju dno jezera Gazivode, uz površinsku pretragu koja još uvek traje. Uslovi za ronjenje su teški, pre svega zbog nepristupačnosti terena, dubine i velike količine mulja koja značajno otežava vidljivost roniocima.
 
"Teren se pretražuje po sektorima, a površina je uzuzetno velika i mnogo je teško napraviti uspešnu pretragu na ovolikoj površini i u ovakvim uslovima. Svi dajemo sve od sebe. Porodice su tu i stalo nam je da što pre pronađemo nestale mladiće pre svega zbog njihovih porodica," rekao je za KoSSev regionalni komandir KPS-a za Sever, Nenad Đurić .
 
On je potvrdio da se potraga nastavlja od sutra ujutru.
 
12:15 – Danas je treći dan površinske, a drugi dan dubinske pretrage jezera Gazivode u potrazi za dvojicom nestalih mladića, Aleksandra Miletića (35) i Dušana Nikolića (35), koji su u sudaru dva glisera na ovom jezeru, u noći između nedelje i ponedeljka nestali. Druga dvojica nastradalih mladića Petar Mirković (28) i Vladan Stašić (34), sahranjeni su juče na gradskom groblju "Rudare". Sva četvorica mladića su iz Severne Kosovske Mitrovice. Od jutros su se roniocima iz Prištine i KFOR-a pridružili i ronioci iz kragujevačkog ronilačkog kluba.
 
Vizuelna pretraga jezera Gazivode počela je jutros od 5 časova, dok je sa dubinskom pretragom nastavljeno od 10 časova. Roniocima iz Prištine i KFOR-a od danas su se pridružili i ronioci iz Kragujevca, koji su u kontaktu i koordinaciji sa porodicama nestalih mladića, potvrdio je za KoSSev regionalni komandir KPS-a za Sever, Nenad Đurić. 

Povezani članci: 

Na Gazivode stižu ronilačke jedinice iz Prištine i KFOR-a i započinju dubinsku pretragu

Trodnevna žalost u Kosovskoj Mitrovici zbog smrti mladića na jezeru Gazivode

U sudaru glisera na jezeru Gazivode dva lica poginula, dva nestala

 
"Vizuelna pretraga je počela jutros u 5 časova, a od 10 časova je nastavljena i dubinska pretraga, započeta juče. Roniocima iz Prištine i KFOR-a su se pridružili i članovi ronilačkog kluba iz Kragujevca, koji su najpre u kontaktu i koordinaciji sa porodicama nestalih," rekao je Đurić.
 
On je dodao da je dubinska pretraga jezera juče prekinuta oko 17 časova zbog kiše.  
 
"Površinska pretraga za nestalim mladićima je sve vreme u toku, dok juče je oko 17 časova prekinuta dubinska pretraga zbog kiše, ali kao što sam već rekao, nastavljena je danas u 10 časova," objasnio je Đurić. 
 
Juče su na groblju u Rudaru sahranjeni Petar Mirković (28) i Vladan Stašić (34). Oni su ubrzo nakon sudara motornih čamaca i pronađeni. 
 
U Severnoj Kosovskoj Mitrovici danas je treći dan trodnevne žalosti. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.