Eparhija Raško-prizrenska pozvala za pomoć Magdaleni da što pre ode u Hjuston

FOTO: KoSSev

Akciji za pomoć maloj Magdaleni iz Kosovske Mitrovice koja boluje od tuberozne skleroze, priključila se i Eparhija raško-prizrenska.

Sve crkvene jedinice pri Eparhiji uplaćuju priloge za lečenje male Magdalene. U najnovijem apelu, Eparhija je pozvala i ljude dobre volje da u okviru svojih mogućnosti uzmu učešće i svojim prilogom pomognu Magdaleni za njeno lečenje.

Sedmogodišnja Magdalena Nedeljković je rođena kao zdravo dete iz uredne trudnoće. Sa osam meseci dobija prvi epi napad, nakon koga dobija dijagnozu tuberozne skleroze. Tuberozna skleroza je multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena.

Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidiva, jer svako ima različite simptome u rasponu od blage do potpune nefunkcionisanosti i raznih oblika mentalne retardacije.

Magdalena ima više problema. Prvenstveno ima benigne promene na kori mozga i u samom mozgu, kojih ima bezbroj i koji izazivaju svakodnevno veliki broj epi napada, a koje ne uspevaju da se leče već pet godina. Posle mnogo promena lekova i korišćenja četiri leka trenutno, ona i dalje ima napade i sada već farmakorezistentnu epilepsiju.

Pored promena na mozgu, ima angiomiolipome na oba bubrega, koji se uvećavaju kako godine prolaze. Uz sve to, Magdalena kasni u psihomotornom razvoju.

Svakodnevno su joj neophodni tretmani defektologa i logopeda.

Tumore na mozgu moguće je ukloniti u Hjustonu, a za lečenje, operaciju, putne troškove i troškove smeštaja je potrebno 250.000 evra.

Više humanitarnih bazara održano je do sada, a pomagali su i pojedinci i institucije na lokalu, uspevši da sakupe oko 30% potrebnih sredstava.

Nedavno je Momčilo Bajagić – Bajaga, sa pojačanjem – mališanima iz vrtića „PLAY“, izveo popularnu pesmu „Darja“ za prikupljanje pomoći u lečenju male Mitrovčanke.

Svoju akciju za lečenje Magdalene pokrenula je i fondacija Budi Human. Svi koji žele da pomognu to mogu da urade ovde. Pomozite i vi! 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 933 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human933 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823183-23
Uplatom na devizni račun: 160600000082342864
IBAN: RS35160600000082342864
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal
Ukoliko neko želi da svoj prilog za ovu dobrotvornu akciju uplati preko Eparhije raško-prizrenske, to može učiniti na žiro račun Eparhije 205-62330-17, sa naznakom: Za lečenje male Magdalene

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.