I Delibašiću produžen pritvor

Dragoljubu Delibašiću produžen pritvor za dodatna dva meseca, saopšteno je danas iz EULEX-a. 

U EULEX-ovom saopštenju se navodi da je pretpretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici uvažio zahtev Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) i odredio produženje pritvora Dragoljubu Delibašiću za još dva meseca, do 4. jula 2014. godine. I ovoga puta, kao i u slučaju prethodnog produženja, Pretpretresni sudija je "utvrdio da i dalje postoji rizik od bekstva, kao i rizik da bi osumnjičeni mogao da utiče na svedoke ukoliko bi bio pušten i da u ovom trenutku ne postoje manje ozbiljne mere koje bi mogle da budu izrečene."

Dragoljub Delibašić uhapšen je 4. februara, osam dana nakon hapšenja Olivera Ivanovića kome je takođe prethodno produžen pritvor za dodatna dva meseca i jedan je od sedmorice uhapšenih građana sa Severa Kosova koje je EULEX uhapsio od početka ove godine. Delibašić, koji je penzionisani pukovnik MUP-a se tereti za "podsticanje na izvršenje krivičnog dela teškog ubistva", kao i za "podsticanje na izvršenje krivičnog ubistva u pokušaju".

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.