Velika Albanija već stvorena!

Da se Albanci sa celog Balkana odavno ozbiljno spremaju za ujedinjenje i stvaranje velike Albanije i da je procesu ujedinjenja uzeo maha potvrdio je nedavno i Iljir Hodža, sin Envera Hodže (diktatora koji je čvrstom rukom vladao izolovanom Albanijom od 1944. sve do smrti 1985. godine) izjavom da do ujedinjenja Kosova i Albanije neizbežno mora doći i da će se to dogoditi uskoro.
 
"Moj otac imao je razrađen plan za rat na Kosovu, bio je spreman za reagovanje u svakoj situaciji, sećam se njegove poruke Beogradu: "Ne igrajte se vatrom, jer možete se opeći." Ali, nije reagovao tokom demonstracija 1981. godine u Prištini i intervencije srpske policije jer je bio na odmoru i kasno je obavešten. Nekim krugovima bilo je u interesu da ga drže dalje od događanja na Kosovu," rekao je Hodža uz poziv braći sa Kosova i Albanije da što pre ostvare težnje njegovog oca i svih Albanaca.
 
Podsetimo, na nedavno održanoj zajedničkoj sednici vlada Albanije i Kosova u Kukešu, na mestu zloglasne Žute kuće, povodom obeležavanja 15-godišnjice od "agresije Srbije na Kosovo" zatraženo je da se što pre ukinu carine između dve bratske države, a zamenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli predložio je i ukidanje granice između Albanije i Kosova.
 
"Ne može biti granica između naše dve zemlje, posebno u ekonomskoj saradnji koja će dovesti do nacionalnog jedinstva naše dve države. Ekonomska saradnja podiže našu svest, poboljšava naš standard i time se ide ka stvaranju nacionalne zajednice koja će se uskoro desiti," poručio je na toj sednici Pacoli zatraživši da se preduzme inicijativa za usklađivanje cena, dodavši da su slobodne zone u Prizrenu i Đakovici stvorene da služe ne samo Kosovu već i severnoj Albaniji, a samim tim i trgovini dve države.
 
Ujedinjenje školstva
 
Ministri prosvete Kosova i Albanije, Lindita Nikole i Ram Buja dogovorili su se da od iduće školske godine ujedine nastavne planove, programe u udžbenike naglasivši da više nema razloga da đaci u Prištini i Tirani uče iz različitih knjiga.

Granice između Kosova i Albanije praktično više i nema, iz Albanije na Kosovo ulazi ko hoće i kako hoće, albanska obaveštajna služba i pripadnici albanske policije i Vojske špartaju po Kosovu kao po svojoj državi, imamo informacije da su neki pripadnici albanskih tajnih službi dolazili do Jarinja i Brnjaka, za to vreme naši političari slave Briselski sporazum i traže načine kako da i sever Kosova potpuno otkače od Srbije.

 
"Ukidanjem ministarstva za Kosovo i Metohiju i smanjenjem ingerencija i značaja Kancelarije za KiM, koja će postojati samo simbolično, Beograd nas potpuno predaje u ruke Hašima Tačija, odnosno u sastav velike Albanije," kaže Srbin iz Kosovske Mitrovice koji prati bezbednosne (ne)prilike na severu Kosova i Metohije gde je trenutno haotično, jer privremene vlasti postoje samo na papiru, nove nisu zaživele, a od Zajednice srpskih opština još nema ništa.
 
Sever pripojiti Srbiji
 
"Umesto da spremni dočekamo ujedinjenje Kosova i Albanije, koje više niko ne krije, i da nam to bude alibi za pripajanje severa Kosova Srbiji, koje niko ne bi mogao da spreči, mnogo Srba, bojeći se za budućnost svoje dece, tiho napušta Kosovsku Mitrovicu, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, a da iz Beograda niko i ne pokušava da ih ohrabri, zaustavi i organizuje za otpor Velikoj Albaniji," upozorava Zlatibor Đorđević, predsednik Udruženja "Stara Srbija" na severu Kosova.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.