I danas gužve na prelazima

Merdare
FOTO: Ilustracija/KoSSev

Višečasovna zadržavanja i danas se beleže na pojedinim prelazima. Gužve su na prelazima Merdare, Bela Zemlja, Mutivode i Mučibaba, ali ne i na Jarinju, pokazuju najnoviji podaci kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Veća zadržavanja beleže se uglavnom ka centralnoj Srbiji, dok su u drugom pravcu znatno kraća.

Najveće gužve u pravcu centralne Srbije kosovski MUP registruje na Merdaru gde se čeka nešto više od tri sata u koloni od dva kilometra. U drugom pravcu čeka se između 60 i 80 minuta.

Na Beloj Zemlji su takođe gužve, te oni koji su se uputili ka centralnoj Srbiji čekaju od 60 do 80 minuta, a u suprotnom pravcu od 10 do 15 minuta.

Na prelazu Mučibaba čeka se od 30 do 50 minuta.

Slična je situacija i na prelazu Mutivode, gde se za izlazak sa teritorije Kosova čeka do dva sata, a za ulazak minimalno.

Prema poslednjim podacima kosovskog MUP-a, danas nema dužih zadržavanja na drugim prelazima, uključujući Jarinje, na kojem su u toku jučerašnjeg dana takođe zabeležena višečasovna čekanja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.