Višečasovna zadržavanja na prelazima Merdare, Jarinje i Bela Zemlja

Ilustracija/FOTO: KoSSev

Na prelazima Merdare, Jarinje, Bela Zemlja i Mučibaba i danas popodne beleže se duža zadržavanja za izlazak sa Kosova, pokazuju poslednji podaci kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova. U drugom pravcu zadržavanja na ovim prelazima znatno su kraća.

Najduža zadržavanja u pravcu centralne Srbije kosovski MUP beleži na Merdaru gde se čeka nešto više od tri sata u koloni od preko tri kilometra. U drugom pravcu čeka se između 30 i 40 minuta.

Na Jarinju se za izlazak sa Kosova, prema zvaničnim podacima čeka do dva sata u kilometarskoj koloni, dok zadržavanja u pravcu ka Kosovu traju do 20 minuta.

Sa druge strane, prema navodima putnika koji su se javili našem portalu, za ulazak na Kosovo se na Jarinju čeka čak i više od tri sata i to u dve kolone, a razlog za duža zadržavanja je, kako su nam kazali, navodno pad sistema na jednom od punktova.

Na Beloj Zemlji i Mučibabi se za izlazak sa Kosova takođe čeka do dva sata.

Na ostalim prelazima, prema podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova nema zadržavanja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.