I Božidar Dejanović kandidat za gradonačelnika Klokota

Iako je iz Centralne izborne komisije prvobitno potvrđeno da se za mesto predsednika opštine Klokot kandidovao samo jedan srpski kandidat  i to iz Srpske liste, ova komisija u međuvremenu je proglasila i kandidaturu Božidara Dejanovića ispred GI "Klokot Vrbovac". Kako je potvrđeno iz ove stranke, kandidatura je odobrena 31. avgusta, dan nakon što je CIK objavio prve liste potvrđenih kandidata. Tako se sada na listi kandidata za gradonačelnika Klokota nalaze dva srpska i tri albanska kandidata.

Iz GI navode i da očekuju "fer i korektno nadmetanje", pozivajući istovremeno glasače da ih podrže.

"Da zajedno u Klokotu stvorimo bolje uslove života, dostojne poštenih ljudi koji na ovom prostoru žive vekovima, a Klokot pretvorimo u mesto u kojem svi građani imaju jednaka prava, bez obzira na etničku, versku i političku pripadnost," dodaju iz ove GI. 

Kosovski lokalni izbori održavaju se 22. oktobra, a 30. avgusta objavljena su imena kandidata za odbornike i gradonačelnike. U međuvremenu su CIK-u dostavljeni i prvi zahtevi za povlačenje kandidatura, što su učinili Tatjana Ivaz i Dalibor Antić iz GI SDP Oliver Ivanović. Oni su u svojim zahtevima, identičnog teksta, istovremeno podržali Srpsku listu. O tome čitajte u posebnoj vesti. Ko su još kandidati za opštine na Severu i u drugim delovima KiM-a čitajte u vesti: Ovo su kandidati u srpskim opštinama za predstojeće kosovske lokalne izbore 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.