Hoti: Preventivne mere, specijalna jedinica za brzo reagovanje patrolira Leposavićem

Nakon poslednjih dešavanja u opštini Leposavić, ulicama ovog mesta patrolira specijalna jedinica policije za brzo reagovanje. Istovremeno, ispomoć u ljudstvu koja je iz Leposavića do sada slata u Severnu Mitrovicu ukinuta je kako bi se u ovoj opštini sada povećao broj policajaca. Ovo su glavne preventivne mere koje je Kosovska policija preduzela u regionu Sever, za KoSSev je potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

I više drugih mera je preduzeto, navodi Hoti:

"Regionalna saobraćajna jedinica vrši kontrolu svih vozila i lica isključivo u Leposaviću, takođe i policajci u civilu obavljaju svoje zadatke, kako u dnevnim, tako i u večernjim časovima na sprečavanju kriminaliteta."

Nakon kritika koje je nosilac liste Partije kosovskih Srba, Aleksandar Jablanović, izneo juče na konferenciji za medije u Leposaviću o delovanju policijskog regiona Sever, ali i pohvala, sa druge strane, na račun policijskog rada na terenu, Hoti navodi:

"Policija Kosova je jedna ozbiljna organizacija i mora da uzima u obzir samo činjenično stanje. Sve ovo (preventivne policijske mere delovanja, prim.red.) jasno ukazuje da je Direkcija regiona policije Mitrovica sever, u cilju sprečavanja bilo kakvih negativnih pojava, preduzela sve odgovarajuće mere i radnje."

U toku je predizborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore "Republike Kosovo", u kojima učestvuju i lista Srpska i Partija kosovskih Srba, a između kojih je preksinoć došlo do incidenta. 

Prošle nedelje u ovoj opštini pucano je i na kancelarije Jablanovićeve stranke i kabinet aktuelnog kosovskog gradonačelnika opštine Leposavić, Dragana Jablanovića, koje se nalaze u zgradi centra za socijalni rad. U trenutku napada u zgradi su se nalazila tri radnika. Pucnjavi je prethodila zabrana Draganu Jablanoviću da uđe u prostorije koje je koristio, pod obrazloženjem privremenog opštinskog organa i novopostavljenog direktora Centra za socijalni rad da uzurpira prostorije i da je ovaj centar u nedostatku prostorija. Kako su oni koji predstavljaju stanovnike Leposavića, a više njih je sa funkcijama istovremeno Republike Srbije i "Republike Kosovo" – videli taj događaj i druge, pogledajte OVDE.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.