Hoti: Odluka će morati da se poštuje, tokom dana fleksibilno od večeras rigorozno

Posle odluke koju je sinoć usvojila Kosovska vlada da zaustavi kretanje ljudi i privatnih vozila u dva različita vremenska perioda tokom dana: od 10:00 do 16:00 i od 20:00 do 6:00, instrukcije o poštovanju ove odluke dobila je zvanično i služba kosovske policije.

“Odluka će morati da se poštuje i odmah stupa na snagu”, rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice Besim Hoti, zamenik direktora regionalne policije za Sever.

Međutim ostavljen je prostor za minimalna odstupanja i fleksibilnost zbog kratkog perioda od stupanja na snagu ove odluke.

Stoga će se od večeras primenjivati mere i rigorozno kažnjavati prekršioci istih, dok će se danas na početku, tačnije od 10 do 16h, ali samo danas, manje rigorozno odnositi prema osobama koje se nađu na ulici, objasnio je Hoti.

Ovo je najnovija, a jedna u nizu mera koju vlada koju predvodi Aljbin Kurti preduzima od 13. marta, kada je prvi put usvojila paket od 11 mera u borbi protiv koronavirusa.

Pročitajte još:

Kosovska vlada uvela policijski čas u dva vremenska termina dnevno, Tači i Haradinaj protiv

Mustafa protiv još jedne odluke Kurtijeve vlade – ograničavanje kretanja je neustavnoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.