Hodžić: Prijavite KP ukoliko su vam obećali posao ili stan i uzeli novac

FOTO: KoSSev

Svi građani od kojih je tražen novac za bilo koju vrstu usluge, obavezno bi trebalo da to prijave policiji i imaće podršku lokalne samouprave, kazala je zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, nakon više hapšenja u prethodnom periodu u vezi sa prevarama građana, od kojih je jedno izvršeno u opštinskoj zgradi. Hodžić je potvrdila za KoSSev da osumnjičeni za prevaru nisu opštinski službenici.

Kosovska policija samo tokom februara izvestila je o dva slučaja hapšenja za prevaru u severnom delu Mitrovice. Reč jeo osobama koje su uhapšene zbog toga što su od građana tražile novac, a obećale da će da im obezbede zaposlenje ili da dobiju stan.

Drugog februara uhapšeni su B. P. i D. V. M., za koje se sumnja da su građane prevarili za minimum 35,000 evra. Kako je tada saopšteno iz Kosovske policije, oni su privedeni po prijavi rukovodstva opštine Severna Mitrovica.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, kazala je za KoSSev da je hapšenje izvršeno u njenom kabinetu.

„Slučaj je prijavljen lično sa moje strane i privođenje se dogodilo u mom kabinetu. Građanin je došao iz meni nepoznatog razloga i u diskusiji tokom razgovora sa njim, posumnjala sam da tu nešto ne valja i pozvala policiju“, kazala je Hodžić.

Ona je potvrdila da među uhapšenima za prevaru nisu opštinski radnici.

Policija je u međuvremenu, 10. februara, izvestila o još jednom slučaju prevare, kada su uhapšene takođe dve osobe, dok se za trećom tragalo.

Oni su uhapšeni po prethodnoj prijavi prevarenih građana, a takođe se sumnjiče da su ljudima uzimali novac i obećavali im zaposlenje i stanove, te da su im uzeli oko 10.000 evra.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice je pozdravila rad policije i kazala da  „ovakva vrsta anomalije u društvu hitno mora da se prekine“.

Osim što je pozvala građanstvo da prijave svaki vid korupcije, poručila je da će protiv toga da se bori i sama lokalna samouprava.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.