Hodžaj: Kosovo uskoro otvara još tri ambasade

Kosovo će veoma brzo otvoriti ambasade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Senegalu i na Tajlandu, saopštio je kosovski ministar spoljnih poslova, Enver Hodžaj. Ambasada u Senegalu biće i prva ambasada Kosova na teritoriji Afrike.

Kada će tačno ambasade biti otvorene, Hodžaj nije precizirao, ali je naveo da potpisivanje dekreta o "novim diplomatskim misijama" tek sledi.

"U konsultaciji sa Premijerom i nakon dekreta izdatih od strane Predsednika Kosova, nove diplomatske misije Kosova biće otvorene u zemljama koje su priznale i koje podržavaju sve ove godine izgradnju države Kosovo," naveo je on.

Ističe i da je interes Kosova da ima "manje diplomatske misije, ali široko rasprostranjene u zemljama koje imaju regionalni uticaj", te da otvaranje ambasada obeležava i "odlične bilateralne odnose sa tim zemljama".

Podsetimo, otvaranje ambasade Kosova u glavnom gradu Emirata, zemlji koja se posebno u poslednjim godina naziva prijateljskom zemljom Srbije, a koja je i prva arapska zemlja koja je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova – najavljeno je još sredinom maja.  

Detaljnije o kosovskoj diplomatiji čitajte u našoj podstranici "Lobiranje kosovske diplomatije"

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.