Hodžaj: Demarkacija sa Srbijom biće završena u roku od dve godine

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Ministar spoljnih poslova, Enver Hodžaj, danas je izjavio da bi Kosovo u roku od dve godine trebalo da odredi granice sa Srbijom.

"Tome ću biti posvećen u bliskoj budućnosti – u periodu od dve godine Kosovo će morati da odredi granicu sa Srbijom," rekao je šef diplomatije Kosova.

Prema rečima Hodžaja, razgraničenje bi trebalo da bude izvršeno, jer je ovo najduža granica Kosova i od većeg strateškog značaja, jer Srbija i dalje sprovodi neprijateljsku politiku prema državi Kosovo.

"Ako je u prošlosti vodila neprijateljsku politiku prema građanima, danas sprovodi neprijateljsku politiku prema našoj zemlji, tako da bi sledeća tema trebalo da bude demarkacija granice," rekao je Hodžaj.

Prema Hodžajevim rečima, sporazum o integrisanom upravljanju granicom, koji je potpisan u 2011. godini, bio je bilateralno pravno priznanje granica Kosova i sledeći korak bi trebalo da bude razgraničenje.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.