Hodžaj: 15-ak srpske dece zaustavilo Kurtija i Osmani u Mitrovici, PDK zaustavila voz, uhapsila Đurića, a Tači otišao na Gazivode

Izvor: Kallxo (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran i vremenske odrednice „danas“ u „juče“; jučerašnje izdanje)

Predsedavajući PDK, istovremeno kandidat za premijera, Enver Hodžaj, na sastanku sa veteranima juče u Klini, takođe je govorio o odlasku šefa LVV Aljbina Kurtija i v.d. predsednika Vjose Osmani na sever Mitrovice.

Rekao je da su Osmani i Kurti otišli ​​na sever za „šaku glasova“, napominjući da su, kada je PDK bio na vlasti, a Hašim Tači bio predsednik, oni slobodno išli na sever.

KIA imala svog čoveka u vozu koji je iz Beograda poslat na Kosovo

„Zamislite vršioca dužnosti predsednika, koja je požurila sat nakon odlaska Hašima Tačija, juče je pojurila za šaku glasova zajedno sa poznatim premijerom, prema severu. Petnaestoro srpske dece izašlo je i zaustavilo kolonu vršioca dužnosti predsednika, zaustavili bivšeg premijera. Kažem vam da smo 2011. postigli poene. U 2017. godini, zaustavili smo voz koji je Vučić želeo da iskoristi za kampanju. Kad smo zaustavili voz, KIA je imala svog čoveka u vozu. U 2018. godini rekli smo Đuriću da ukoliko želi da uđe na Kosovo potrebna mu je dozvola. Nije tražio dozvolu, uhapsili smo ga i sproveli u Prištinu. Naš predsednik je 2019. doplovio do Gazivoda“, naglasio je.

Hodžaj je dalje rekao da PDK ide na ove izbore kako bi obnovila Kosovo, da ga učini snažnom državom, iako je ovo vanredna situacija bez prisustva Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, koji se nepravedno drže u Hagu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.