Hodža preko Bistrice, Leposavića do Jarinja da čestita Novu Godinu

FOTO: Kosovska policija

Direktor Kosovske policije Gazmend Hodža (Hoxha) samo je jedan od zvaničnika koji je nastavio niz poruka i poseta prištinskih zvaničnika koje se tiču Severa. Posebno je agilna Kosovska policija.

„Da bi i u ovom trenutku bili blizu policijskih službenika i da bi pružili blisku podršku njihovom radu i posvećenosti, generalni direktor Kosovske policije, pukovnik Gazmend Hodža i više rukovodstvo, posetili su pogranični punkt Jarinje, Leposavić i Bistricu, kao i policajce na terenu koji su i za vreme novogodišnjih praznika na usluzi građanima i zaštiti državnog suvereniteta“, saopštila je Kosovska policija u prvim satima 2024.

U saopštenju u kojem se spominje da se novogodišnji praznici „uglavnom proslavljaju u najtoplijem porodičnom i društvenom okruženju“, istakla se uloga ove policije, koju predstavljaju kao: „Predano rade na održavanju reda i garantovanju bezbednosti naših građana na celoj teritoriji Republike“.

Hodža je sa Jarinja poslao čestitku: „Garantuje mirno i bezbedno okruženje za sve naše građane bez razlike“.

On je posetio i gradonačelnika Leposavića Ljuljzima Hetemija, koji se u svoj radni i životni prostor vratio iste večeri nakon što je u svojoj kući prethodno primio „uzvratnu posetu“, kako je to kosovski premijer naveo, gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića.

Aljbin Kurti, Gljauk Konjufca, Dželjalj Svečlja, Erden Atić otišli su uoči Nove Godine kod Ljuljzima Hetemija. Iako on već mesecima i živi, osim što radi u samoj zgradi ove opštine, poseta je ipak upriličena u njegovoj kući. Kosovski premijer, koji je i poslao slike sa ovog skupa, nije, međutim precizirao gde je Hetemijev stalni dom – u Ceranji kod Leposavića, odakle je poreklom, ili u Južnoj Mitrovici.

Kurti je pre toga u Vučitrnu, sa Hodžom, Svečljom i ministarkom pravde Aljbuljenom Hadžiju, posetio porodice policajaca ubijenih na Severu – Bunjaku i Zumberi.

Pre toga, policija je uz video sa muzičkom podlogom saopštila da njena pogranična jedinica za brzo delovanje je patrolirala vodama Gazivoda. U dva su se glisera ukrcali prethodno se sjurivši stepenicama zaplenjene vile Milana Radoičića, koja je MUP-u Kosova data na upravljanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.