HO “Srpska solidarnost” obezbedila sveske i školski pribor đacima na Kosovu

FOTO: Kim

Humanitarna organizacija „Srpska solidarnost“ je i ove godine, poput prethodnih šest, organizovala tradicionalnu akciju „Sveske solidarnosti“ sa ciljem da obezbedi sveske i školski pribor đacima na Kosovu.

„Naši mali heroji iz enklava u južnoj pokrajini provode detinjstvo u nezavidnim uslovima. U tom smislu želja nam je da im bar donekle olakšamo i ulepšamo školske dane. Ujedno njihovim roditeljima pružamo od srca simboličnu moralnu i finansijsku podršku da ostanu na svojim ognjištima“ poručio je Branko Antić iz Srpske solidarnosti.

U akciji prikupljanja svezaka i školskog pribora učestvovali su đaci iz centralne Srbije, Republike Srpske i Crne Gore koji su donirali sveske u okviru svojih škola, kao i društveno odgovorni pojedinci i kompanije.

Uz dobru volju i nesebično zalaganje svih učesnika obezbeđeno je 1,700 kompleta za naše mališane.

Podela je krenula od Kosovskog Pomoravlja da bi se nastavila u Osojanu, Orahovcu, Goraždevcu, Vidanju, Velikoj Hoči, selu Banje, Crkolezu i Suvom Grlu.

„U želji da i ubuduće pomognu dečici na našoj svetoj zemlji, Srpska solidarnost nastavlja sa svojim humanitarnim akcijama“, kažu iz ove organizacije.

Iz ove organizacije pozivaju sve koji su zainteresovani i žele da pomognu radu ove humanitarne organizacije da to mogu učiniti uplatom novčanih sredstava na:

Žiro račun 340-11013053-38

Pay pal: [email protected]

Instrukcije za uplate na devizni račun:

Currency tag:(EUR)

SWIFT CODE: GIBARS22

IBAN:

RS353400000011013053338

NAME:Srpska solidarnost

ADDRESS: Beograd, Skerlićeva 12

Za pravna lica postoji mogućnost ugovora o donaciji. Humanitarne akcije možete podržati i slanjem SMS poruke na broj 1389. “Naše malo je nekome mnogo”, slogan je ove organizacije.

Radio GoraždevacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.