HO „Kosovsko Pomoravlje“ predstavila jednominutni spot o životu na jugu Kosova

Humanitarna organizacija „Kosovsko Pomoravlje“ objavila je pre nekoliko dana jednominutni promotivan spot o kulturno-istorijskom nasleđu u Pomoravlju, čiji je cilj da“svetu pošalju sliku o životu, kroz reči dece i omladine na jugu Kosova i Metohije”.

U kratkom promotivnom spotu ukazuju da u Pomoravlju ima oko 30.000 Srba koji žive u enklavama, ali da je i pored loših uslova života, ovo deo Kosova i Metohije u kojem se rađa veliki broj dece.  Ideja za spot se rodila kako bi Pomoravlje ukratko pokazali svima onima kojima je nepoznanica.

“Кao uzor je poslužio savremeni jezik promotivnih videa, koji u kratkom intervalu bude pažnju za određenu temu. Svrha je da se promoviše Кosovsko Pomoravlje i njegovi potencijali, ali i da promovišemo humanitarni rad organizacije, kako bi sabrali snagu svih humanih ljudi koji veruju u dobro i još bolje sutra“, rekao je za KoSSev predsednik HO Kosovsko Pomoravlje Nikola Vasić iz Parteša.

HO Kosovsko Pomoravlje koja za dva dana obeležava godišnjicu postojanja, do sada je prepoznata po brojnim akcijama. Cilj im je da pomognu što većem broju ljudi.

“Naši planovi su da u budućnosti pomognemo što većem broju ljudi. Trudićemo se da naše aktivnosti usmerimo ka poboljšanju života srpskih porodica koje teško žive. Pored humanitarne pomoći smatramo da je važno raditi na opstanku Srba putem razvijanja ekonomskih projekata. Smatramo da je ključ u zanatstvu i malim porodičnim preduzećima koja mogu Srbima da obezbede egzistenciju. Zbog toga nam je cilj da više pažnje obratimo na ugrožena domaćinstva sa potencijalima za ekonomsko osnaživanje”, ističe Vasić.

Pored pomoći cilj im je da promovišu Кosovsko Pomoravlje kako bi prikazali sve ono po čemu je ovaj kraj autentičan, a sa druge strane pomognu opstanku preostalih Srba. Do sada su odradili 15 uspešnih akcija. Početkom marta su obezbedili nameštaj za četvoročlanu porodicu Spasić iz Klokota koja živi od socijalne pomoći.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.